חודשיים של עבודה אינטנסיבית מאחורינו וכבר אפשר להרים את הראש ולקחת נשימה קצרה ולכתוב כמה מילים על מה שעשינו הקיץ בכוכב קטן.
כמידי שנה סיפקנו את המוצרים המוכרים, שהדרישה אליהם עולה בהתמדה, ובמקביל תכננו כמה פרויקטים מאתגרים, שחרגו מהשגרתי, ואותם כדאי להזכיר. בינתיים תטעמו מעט מהמגוון.
בית ספר חיים חפר נתניה- עיצוב ובצוע חלל כניסה מרכזי.
מבנה חדש של בית ספר צומח, שבמרכזו פאטיו רחב עם דק עץ מקורה בגג משולש שקוף. האתגר לו נענינו היה להביא לכך שהפטיו יהווה מרכז פעילות לילדי כיתות א וב. מנהל בית הספר אותו פגשתי הציג בפני את המרחב העצום שבמרכז בית הספר, מרחב שכול בית ספר היה שמח שיהיה לו, אך כאן גודלו הווה בעיה, המנהל טען שהילדים מרגישים מידי חשופים ופגיעים בחלל כה פתוח, ובקש מאיתנו ליצור מקום שייתן מענה לפעילות מגוונת בהפסקות, תוך חלוקה למוקדים. לשם כך בחרנו להעמיד במרכז מבנה מרכזי שידבר בשפה העיצובית והחומרית של החלל, ויהווה מרכז לפעילויות שונות- במה להופעות, פינת קריאה ויצירה, חנות מכולת- ללימוד חשבון והקניית כישורי חיים, ופינת חי. סביב המבנה בנינו ארבעה ספסלים מעוגלים בעיצוב תואם.
אף הרבינו לעשות, ובהתחשב בעובדה שזה מרכז בית הספר שייתכן וירצו לעשות בו שימוש לכנסים ומסיבות, דאגנו שהמבנה יעמוד כולו על גלגלים ויוכל להתפנות בקלות במידת הצורך.
המנהל קיבל מוצר שנתן מענה מדויק לבקשותיו. הוא טען שלפני שהגיע אלינו פנה למספר מעצבים שלא הבינו את צרכיו והציעו לו מוצרי מדף . בהתחלה הוא לא בדיוק הבין את התכנית, אך החליט "לזרום איתנו" ובסוף התהליך הרגיש שקבל הרבה מעבר למה שציפה, מעניין איך יגיבו לכך הילדים שיחשפו מעוד יומיים לחידוש שחל במבנה- הרי הם בעצם הלקוח שלנו.
התכנון
ההקמה
התוצאה
"שרון היקרה,
תודה על העיצוב המקסים של החצר הפנימית של בית הספר.
אחרי שבדקתי ארבעה מעצבים אחרים אני מאוד שמח שבחרתי דווקא בך…
המקצועיות והיופי של העבודה הפכו את החצר לסביבה בטוחה ומעניינת יותר עבור התלמידים.
שנה טובה,
דודי"
בית ספר נעמי שמר- תל ברוך צפון- עיצוב מבואה.
מזה מספר שנים אנחנו עובדים בבית הספר נעמי שמר בשכונת תל ברוך צפון.
במהלך השנים התחלפו המנהלות, אך אנחנו נשארנו.
בשנים אלה עיצבנו סביבות למידה וייצרנו ריהוט לכיתות ולמרחבים השונים, ורק בלובי המרכזי לא נגענו, כל הזמן הייתה תחושה שהמקום בעייתי לתכנון.
בדרך כלל נוהגים להציג על קירות החללים המרכזיים תכנים בית ספריים, לוח לאום, חזון, תכנים מתחלפים ועבודות ילדים. אך בכניסה לבית הספר הזה אין קירות! רק חלונות!
בגלל היעדר הקירות, תמיד היה במקום גיבוב של מיני לוחות ארעיים שלא התייחסו כלל למבנה הארכיטקטוני לחומריות ולצבעוניות של הכניסה. והיא נראתה כמלאכת טלאים ללא יד מכוונת.
אחרי תהליך חשיבה משותף ופגישות רבות עם הצוות, הבנתי שהפתרון לבעיית החלל חייב להיות כזה שישתלב באדריכלות הייחודית למקום וימשיך את הקו העיצובי. לשם כך תכננתי לוחות וארונות תצוגה מעוגלים בקווים של התקרה והקירות, התייחסתי לפתחים, והמשכתי את הצבעוניות המונוכרומטית השלטת במקום. בזמן שלכיתות הכנסנו את החיים והצבע, לכניסה השארנו את הכבוד המגיע לה.
לפני
אחרי
בית ספר רמת אביב ג תל אביב, עיצוב סביבה לימודית כיתות א-ג
גם בבית ספר רמת אביב ג אשר בצפון תל אביב, אנחנו עובדים מזה מספר שנים. במהלכן תכננו ובצענו את הכניסה והמסדרונות השונים. הפעם התבקשנו לאתגר ייחודי.
כיתות א – ג ממוקמות, תחת אילוצים, בקומת המקלט של בית הספר, קומה זו מאוד חשוכה ומדכאת. החלום של המנהלת והצוות היה להפוך את המקום למזמין ומשמח. לשם כך התהליך התחיל בשיתוף הילדים, שהתבקשו לבחור בנושא שילווה את המרחב שלהם. הנושא הנבחר היה חקר החלל.
בגלל גילם הצעיר של הילדים שחלקם עוברים ישר מהגן, והרצון שהמקום יהיה גם לימודי וגם חוויתי, בחרנו לשלב בפרטי הריהוט השימושיים, אלמנטים גרפיים עכשוויים, המלווים בלוחות לתצוגה מתחלפת בעיצוב תואם, ובלוחות אינפורמטיביים לגדולים יותר, על הנחיתה הראשונה על הירח, על אילן רמון ועל כל גרמי השמיים.
לא היה גבול לשמחתם של הילדים וההורים ביום הלימודים הראשון, ובטח גם לאחריו…